';
delimiter image

Naše služby

Transport Anglicko <-> Slovensko / Česko

1. Sťahovanie 

Prepravíme Vám sťahovanie akýchkoľvek rozmerov, či už máte zopár krabíc, alebo zaberiete celú dodávku, resp. celý kamión.

Samotnú prepravu vykonávame bez prekládok tovaru do iných vozidiel, preto Vám vieme poskytnúť rýchlu a spoľahlivú prepravu.

Prepravu sťahovania ponúkame ekonomickou formou, kde nakládku a vykládku tovaru si musí zabezpečiť zákazník. V prípade, ak máte záujem o nakládku, vykládku, či zabalenie tovaru v našej réžii, je potrebné nás o tom informovať pre vytvorenie správnej cenovej ponuky.

Ako jeden z mála prepravcov disponujeme okrem klasického CMR poistenia (poistenie obchodného tovaru počas prepravy), aj poistením sťahovaných zvrškov.
Poistenie sťahovania počas prepravy do hodnoty 20 000€ je zahrnuté už v cene prepravy. Výšku poistenia je možné navýšiť.

Typ dodávok:
– skriňová dodávka Fiat Ducato L4H3, 17m3, max. 1200kg (približné rozmery nákladného priestoru: dĺžka 4m, šírka 1.8m, výška 2.1m)
– plachtová dodávka Iveco Daily, 25 m3, max. 1000kg (rozmery nákladného priestoru: dĺžka 4.85m, šírka 2.25m, výška 2.3m)
Vek dodávok – maximálne 3 roky staré
Na vyžiadanie poskytneme rozmery a nosnosť inej veľkosti vozidla.

Cena za prepravu pri tejto službe sa vždy vypočíta individuálne. Priemerná cena za prepravu je 1200GBP/1440EUR + colné deklarácie.

GPS vo všetkých našich vozidlách. Na vyžiadanie zákazníka poskytneme online prístup na sledovanie pohybu vozidla počas prepravy Vášho sťahovania.

Pri rezervovaní prepravy Vám poskytneme kompletné poradenstvo ohľadom dokumentov a samotnej prepravy. Pošleme Vám pokyny, kde budete mať v bodoch detailne spísané všetky potrebné dokumenty k bezproblémovému colnému konaniu. Zodpovieme všetky Vaše otázky.
Pri sťahovaní poskytujeme priame zastupovanie v colnom konaní a vybavíme kompletné colné odbavenie (GB Export, EU Import, T1). Vašou jedinou úlohou je, aby ste nám odovzdali všetky potrebné dokumenty k preprave. Pokiaľ sa sťahujete v smere GB-EU a požiadate si o oslobodenie z platenia cla a DPH, je nutné predložiť nasledujúce dokumenty:
1. potvrdenie o pobyte v SR/ČR (kópia OP z obidvoch strán)
2. registrácia pre EORI číslo na SK/CZ
3. zoznam tovaru (predlohu pre zoznam Vám pošleme)
4. čestné prehlásenie o pobyte v GB v trvaní viac ako 12 mesiacov a vlastníctvom majetku viac ako 6 mesiacov
5. potvrdenie o začatí a ukončení zamestnania (stačí potvrdenie od zamestnávateľa)
6. potvrdenie o začatí a ukončení nájmu/predaj nehnuteľnosti (stačí potvrdenie od landlorda/agentúry/právnika)

V prípade ak nemáte k dispozícii potvrdenie od zamestnávateľa alebo potvrdenie o nájme, prípadne OP, je možné predložiť alternatívne dôkazy. Spoločnými silami vieme nájsť vhodné alternatívy dokumentov.

Sťahovanie v smere do GB je oveľa jednoduchšie. Pre uplatnenie výnimky z platenia cla a DPH stačí splniť nasledovné podmienky:
1. registrácia pre EORI číslo na SK/CZ
2. vyplnený formulár ToR1
3. zoznam tovaru (predlohu pre zoznam Vám pošleme)

 

Ak potrebujete uskladniť Vaše veci, vieme Vám ponúknuť náš skladový priestor v Banskej Bystrici alebo v Londýne.


2. Preprava tovaru (balíkov)

Ako to u nás funguje?

Balíky prepravujeme osobne, našimi vozidlami, z presnej adresy odosielateľa na presnú adresu k prijímateľovi (vchodové dvere paneláku/dvere do dvora). Vaše balíky je možné prevziať alebo doručiť aj priamo z/do domu/bytu, cenník za túto službu nájdete v prepravných podmienkach.

Nepracujeme ako sprostredkovateľská firma, Vašu zásielku neprekladáme na depách do kamiónov. Celú cestu je balík na jednom mieste a v bezpečí. Je to veľmi výhodné hlavne pre ľudí, ktorí chcú poslať krehké veci alebo už majú zlé skúsenosti s inými (veľkými) firmami. U nás je Váš balík naša priorita. Odosielateľa i prijímateľa vždy kontaktujeme sms-kou aspoň deň pred vyzdvihnutím/doručením balíkov s odhadovaným časom príchodu. Pracujeme systémom od dverí k dverám a v prípade komplikácií môžete dodaciu adresu zmeniť, ale len do času, pokiaľ sme balík už neskúšali doručiť na prvú adresu!! Balíky sú po celý čas prepravy poistené, v prípade záujmu je možnosť aj extra poistenie.

Ako rýchlo doručíte zásielku?

Dĺžka prepravy je maximálne 7 kalendárnych dní od dátumu nakládky, zvyčajne však Vašu zásielku prepravíme za 3-4 dni.
Naše termíny zberov a aktuálnu vyťaženosť nájdete v sekcii TERMÍNY.

Ako môžem za prepravu zaplatiť?

Platbu za prepravu môže uhradiť odosielateľ, aj prijímateľ. Z našich skúseností však uprednostňujeme, aby za prepravu platil odosielateľ.
Spôsob platby: hotovosť (prijímame eurá, libry aj české koruny).

Čo nemôže obsahovať zásielka?

Je zakázané posielať cigarety, alkohol, zbrane, náboje, chemikálie, rádioaktívne látky, omamné látky, výbušné látky, horľaviny, parfém nad 50ml. Prípadné pokuty bude musieť uhradiť prijímateľ/odosielateľ. Ďalej neodporúčame veci, ktoré sa môžu rýchlo pokaziť a tiež mrazené potraviny.

Ako správne prichystať balík(y) na prepravu?

Veci môžete zabaliť do kufrov, krabíc, cestovných tašiek. Ak posielate televízor, ktorý nie je zabalený v originálnej krabici, musíte ho dostatočne obaliť stretch (naťahovacou) fóliou. Stojan televízora odporúčame odmontovať. Pri bicykloch a inej technike, ktorá sa môže poškodiť či zašpiniť (látkové cestovné tašky, kufre), zabaľte veci do fólie alebo to zabalíme za vás za malý poplatok. Poplatky nájdete v sekcii cenník. Vaše balíky/kufre už nemusíte označovať, urobíme to za Vás pri nakládke.

 

Balík nad 30kg

Prosíme Vás, rozdeľte ho do dvoch alebo viac krabíc (Health and Safety). Platí sa za váhu, nie za počet balíkov. Ak túto váhu porušíte, účtujeme extra £10. Pokiaľ sa jedná o zásielku zabalenú priamo výrobcom (nový tovar z obchodu) tá môže byť aj nad 30kg bez príplatku.

Balík(y) do 20 kg (minimálna objednávka)

Ak posielate balík(y), ktoré vážia dokopy menej ako 20kg, platí jednotná cena £36 v rámci zóny A v UK. Podrobný cenník: cenník

EXPRESNÉ DORUČENIE

Našim zákazníkom ponúkame možnosť využiť nadštandardnú službu v podobe expresného doručenia balíka do 48 hodín za bezkonkurenčnú cenu £50.


Image icon

Potrebujete poradiť?

Sme tu pre Vás! info@trago.sk

SK +421 911 545 001
UK +44 7746 116 451
info@trago.sk
Pracovná doba:
Po - Pia 9.00 - 17.00 hod.